Zapečené řízečky

Potřebujeme:

kuřecí (vepřové) řízky, šunka (šunkový salám) žampióny, cibule, česnek, sýr Eidam a smetana ke šlehání

Jak na to:

Na dno pekáčku poklademe na kolečka pokrájenou cibuli a česnek (radši více, než méně). Další vrstvu vytvoříme z naklepaných nesolených a nekořeněných řízků, které poklademe šunkou nebo šunkovým salámem a žampióny. Vše posypeme silnější vrstvou strouhaného sýra. Na závěr tento polotovar zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéci do trouby. Po nazlátnutí sýrové vrstvy je hotová.
Podáváme s rýží či bramborem.

Podobné recepty:

Krůtí řízečky v cibulové marinádě, Super křemžské řízečky, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Ztracené kuřecí řízečky, Smažené králičí řízečky