Segedínský králík

Potřebujeme:

1 králičí předek, 60 g slaniny, 150 g cibule, 400 ml vývaru, 250 g kysaného zelí, 200 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžžíce cukru, mletá sladká paprika, sůl, kmín.

Jak na to:

Králičí předek omyjeme, osuąíme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem a osolíme. Do základu vložíme kousky králičího masa, kmín a dusíme do poloměkka. Nasekané zelí propláchneme vodou, přidáme k masu a dusíme. štávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a dobře provaříme.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík