Hanácké prsty

Potřebujeme:

250 ml mléka, 1 vejce, 500g polohrubé mouky, 100g cukru, špetka soli, 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Drobenka: 50g hladké mouky, 50g másla, 50g cukru, 100g másla na náplň vejce na potření

Jak na to:

Vykynulé těsto tence vyválíme, silně pomastíme máslem (asi 100g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme, nakrájíme na čtverce, okraje několikrát nakrojíme, aby se roztřepily, pomaľeme vejcem, posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Ještě teplé je sypeme cukrem.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s krabího prsty a broskvemi, Čarodějkine prsty, Hanácké bobečky, Rychlé masové prsty, Hanácké koblížek