Indonéská chilli játra

4.11.2008
Potřebujeme:

500 g jater, 3 lžičky mletých chilli papriček, 1 a půl cibule, 3 stroužky česneku, půl lžičky sardelové pasty, strouhaná kůra z půlky citrónu, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru, 300 ml kokosového mléka, 1 malé rajče, olej.

Jak na to:

Z cibule, česneku a chilli zhotovíme jemnou pastu. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a opečeme koření do plné vůně a hnědé barvy. Pak vložíme na kostky nakrájená játra a po všech stranách osmažíme. Nato přidáme sardelovou pastu, bobkové listy, citrónovou kůru, oloupané a prolisované rajče, cukr a kokosové mléko. Za stálého míchání odpaříme tekutinu, olej se ke konci má oddělovat od jater.

Podobné recepty:

Indonéská špenátová polévka (sajur bajam), Drůbeží játra na pikantní způsob, Drůbeží játra na pikantní způsob, Kuřecí játra narychlo, Kuřecí směs na pivě