Sojové maso s lečem a rýží

21.7.2008
Potřebujeme:

Sojové kostky ,1 malé zeleninové lečo ,zeleninový bujon,sojová omáčka,sůl a drcený kmín.Rýže cibulka drcený kmín 1lžička vegety a sojový olej .

Jak na to:

Sojové kostky vložíme do vroucí vody ochucené zeleninovým bujonem sojovou omáčkou a solí.Povaříme 20minut .Potom scedíme a trochu vymačkáme přebytečnou vodu .Na sojový olej dáme zpěnit cibulku ,když je do zlatova přidáme sojové kostky .Krátce podusíme a přidáme 1 malé zeleninové lečo.Provaříme a dochutíme solí nebo trochou cukru.R'YŽI odměříme hrneček ,propláchneme nejdřív studenou vodou ,potom teplou.Na sojový olej dáme zpěnit cibulku až do růžova potom nasypeme rýži a zprudka opečeme .Když jsou všechny zrníčka opražené nalejeme vody 2hrnečky ve kterých jsme odměřovali rýži.Osolíme dáme 1lžičku vegety a trochu drceného kmínu ,vaříme pod pokličkou na mírném ohni 20minut.

Podobné recepty:

Kotlety v zeleninovém leču, Pizza s lečem a salámem, Sójové nudle s lečem, Rizoto s jasmínovou rýží, Těstoviny s lečem