Bezinkové víno

17.7.2008
Potřebujeme:

2 l bezinkových plodů, 4 l vody, 3 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 3 hřebíčky, 5 dkg kvasnic, 1 a 1/2 až 2 kg cukru

Jak na to:

2 litry bezinek dáme vařit do 4 litrů vody. Do varu se přidá cukr, 3 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 3 hřebíčky a vaříme dalších 10 minut.

Pak dáme roztok zchladnout a do vlažného přidáme 5 dkg kvasnic, všechno dobře promícháme a necháme stát 24 hodin. Další den znovu dobře promícháme a necháme kvasit dalších 24 hodin.
Pak všechno zcedíme do 5 litrové lahve, převážeme to celofánem a necháme to v teple do vánoc.

Potom to stočíme do menších lahví a víno je hotové.

Podobné recepty:

Svařené víno s pomerančem, Svařené víno, Bezová limonáda, Horké víno, Svařené víno