Řezy harlekýn

17.7.2008
Potřebujeme:

Na piškotové těsto:4 žloutky, 4 lžíce horké vody, 20 dkg cukru, trochu rozehřátého másla, 20 dkg polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, z bílků sníh.Na pařížskou šlehačku:.2 šlehačky na šlehání,4 rovné lžíce cukru, 2 lžíce kakaa.Na dozdobení: 1 šlehačka na šlehání a čokoláda na vaření (stačí půlka)

Jak na to:

Den předem si svaříme 2 šlehačky s cukrem a kakaem. Necháme povařit a po vychladnutí dáme do lednice do druhého dne.Následující den si upečeme piškotové těsto na plechu. Po upečení a vychladnutí si ušleháme svařené šlehačky z lednice a piškotové těsto potřeme touto tmavou pařížskou šlehačkou. Pak si ušleháme bílou šlehačku (trošku jí přisladíme) a natřeme jí na tmavou šlehačku. Potom vidličkou uděláme po celé šlehačce vlnky a nastrouháme čokoládu. Skladujeme v lednici.

Podobné recepty:

Pomazánka Harlekýn, Harlekýn z mikrovlnky, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Harlekýn