Tyrolská divoká kachna

Potřebujeme:

1 kachna, 150 g másla, 300 g jablek, 150 g kořenové zeleniny, 150 g rybízového dľemu, 100 g hladké mouky, 100 g cukru, sůl, divoké koření, 100 g cibule 200 ml červeného vína.

Jak na to:

Kachnu dobře opereme, osušíme utěrkou, dobře osolíme a naplníme jablky. Na tuku dorůžova osmažíme očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme divoké koření, zalijeme trochou vařící vody, vložíme připravenou kachnu a pečeme v troubě dočervena. Pečenou kachnu vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, osmažíme a po zalití vodou povaříme. Pak přidáme cukr, rybízový dťem a nakonec červené víno. Podle chuti dosolíme.
Porce kachny podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.

Podobné recepty:

Divoká kachna s broskvemi, Divoká kachna na smetaně, Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna