Domácí krtkův dort

Potřebujeme:

Piškot: 3/4 hrnku pískového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 vejce, 3/4hrnku mléka, 2 lžíce oleje, 1sáček kapučína (nebo 4 polévkové lžíce kakaa ), 1 prdopeč
Krém: 500ml šlehačky, 2 vrchovaté lžíce banánové pudinku (prášku), strouhaná čokoláda (50g), 2-4 banány

Jak na to:

Na piškot vyšleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme mléko, olej, mouku, kakao (nebo kapučíno), a na závěr sníh ze dvou bílků. Těsto nalejeme do vymazané a vysypané kulaté formy. Upečeme v mírné troubě a dáme korpus vychladnout. Po vychladnutí vydlabeme lžičkou ve vzdálenosti asi 1cm od okraje piškotovou hmotu do hloubky asi 2cm. Do vydlabaného prostoru naskládáme podélně rozpůlené banány a navrstvíme krém do tvaru kopule. Povrch dortu hustě posypeme zbylým rozdrobeným piškotem a necháme uležet v lednici.Krém: Asi ve dvou lžících šlehačky rozmícháme dvě vrchovaté lžíce banánového pudinku, cukr (záleží, jak jsme zvyklé sladit) a vlijeme do zbylé šlehačky a vyšleháme do hustého krému. Pak lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu

Podobné recepty:

Krtkův dort, Krtkův dort trochu jinak, Domácí špaldové bio piškoty, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort