Vepřové kotlety s bramborem na šlehačce

Potřebujeme:

2 kg syrových oloupaných brambor,cca 600 g masa -vepřové otlety, kýta, ale zkoušela jsem i kuřecí prsa nebo vykostěná králičí stehna, 3 větší cibule,smetana na šlehání, vymaštěný pekáč, sůl, pepř, sladká paprika

Jak na to:

Do vymaštěného pekáčku dáváme po vrstvách plátky brambor a naklepaných plátků masa a vždy bohatě posypeme plátky cibule.Každou vrstvu posolíme a posypeme sladkou paprikou. Podle potřeby opepříme. Přes poslední vrstvu brambor přelijeme smetanu a dáme péct,dokud vrchní brambory nejsou krásně opečené (cca 1 hod).

Podobné recepty:

Vepřové maso ve šlehačce, Kotlety ve šlehačce, Segedínské vepřové kotlety, Vepřové ve šlehačce, Křehké vepřové kotlety