Normální svíčková od taty

18.7.2008
Potřebujeme:

maso nejlépe svíčkovou, ale může být jakékoliv maso třeba kuřecí. Zelenina co dům dá ( cibule, mrkev. petržel...), bobkový list, majoránka, sůl, pepř, nové koření, lžíce citronové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, lžíce marmelády, šlehačka nebo zakysaná smetana, mouka.

Jak na to:

Dej vařit maso, pěkně dlouho, aby se rozvařilo, vedle začni vařit zeleninu s kořením. Udělanou zeleninu můžeš buďto rozšlehat nebo přepasírovat. Po pasírování je máčka jemnější. Slej dohromady, přidej citr.kůru, šťávu, marmeládu, šlehačku a nakonec zahusti moukou rozkvedlanou v mléce. Mouku nech řádně rozvařit. Nejlepší svíčková je odležená. Podávej s knedlou, plátkem citrónu, nebo jakýmkoliv ovocem( ananas, broskev).

Podobné recepty:

Normální svíčková od taty, Svíčková, Káva Karloff, Dětská svíčková, Omáčka z kedlubny