Medové řezy

Potřebujeme:

2 vejce, 1/2 hrnku krystalového cukru, 2 lžíce medu, 1/2 kostky másla, 1/2 hrnku mléka, 1 lžička sody bikarbony, 3 hrnky hladké mouky, švestková povidla
Náplň: 2 hrnky mléka, 5 lžic polohrubé mouky, 1 kostka másla, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vejce Poleva: 1 dávka čokolády, 1/2 kostky másla

Jak na to:

Vejce, cukr, máslo, med a mléko ušleháme a za stálého míchání vaříme do pěny. Vychladlé vlijeme do mouky smíchané se sodou bikarbonou. Zpracujeme na měkké těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý zvlášť vyválíme a upečeme na slabě vymazené opačné straně plechu. Náplní a povidly postupně naplníme všechny 4 pláty. Moučník zatížíme a necháme přes noc odstát. Druhého dne vrchní plát zarovnáme tenkou vrstvou náplně a povidla. Polijeme čokoládovou polevou.
PŘÍPRAVA NÁPLNĚ: Ve vlažném mléku rozkvedláme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem, po částech přidáme vychladlou kaši a nakonec vejce. Ušleháme hladkou náplň.
PŘÍPRAVA POLEVY: Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a ušleháme do hladka.
Místo másla jsem použila Heru.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Jablkové medové řezy, Krémeš bez použití trouby