Silný čirý hovězí bujón

Potřebujeme:

200 g hovězího předního (hrudí), 500 g morkových kostí, 500 g telecích kostí, 1 holub nebo půlka slepice, 500 g hovězích jater, 2 mrkve, 2 petrľele, půlka menšího celeru, 2 cibule se slupkou, sůl, půl kostky masového bujónu, čerstvá petrľelk

Jak na to:

Veąkeré maso a kosti opereme ve studené vod. Holuba či slepici rozsekáme na menší kousky. Na morku z kostí lehce osmažíme očištěnou a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme maso, kousky holuba či slepice a ihned zalijeme vodou. Přidáme kosti, trochu soli a vaříme zvolna 2 hodiny. Hotový vývar procedíme, necháme ustát a příp. lžící zlehka sebereme přebývající tuk. Bujón můžeme případně dokonale vyčistit rozšlehaným bílkem. Nakonec jej přelijeme přes ubrousek a podáváme velmi horký v šálcích.

Podobné recepty:

Masové těstoviny s cuketou, Fazolový guláš (maďarský), Kuřecí maso ve sladké omáčce, Chatový guláš po brezoviansky, Rychlovka