Skotská treska Finnan haddie

26.4.2011
Potřebujeme:

500 g uzené tresky bez kůže rozebrané na větší kousky, 225 ml mléka, 125 ml smetany, 25 g másla, pepř, 4 vejce

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, kousky ryby rozložíme do velké zapékací mísy. V hrnci smícháme mléko a smetanu, přidáme máslo, podle chuti osolíme opepříme a zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje. Tekutinou poté přelijeme rybu. Pokrm pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud není treska křehká. Zatím v hrnci přivedeme k varu vodu. Vejce rozklepneme do hrnku. Vroucí vodu zamícháme, aby se v ní utvořil vír a víru vlijeme vejce. Vaříme je 3-4 minuty tak, aby byl žloutek ještě měkký. Hotové vejce přeneseme naběračkou s otvory na talíř a případně upravíme tvar bílku. Stejně způsobem uvaříme i zbylá vejce. Pečenou tresku rozdělíme na talíře, navrch položíme vejce a podáváme.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Falešná treska, Skotská polévka ze skopového, Falešná treska