Fofr koláč

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 220 g pískového cukru, 1/4 l mléka, 4 lžíce oleje, 1 vejce, dle chuti a potřeby čerstvé nebo kompotované ovoce, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu se zvýšenými okraji

Jak na to:

Plech dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do misky prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce vše dohromady dobře promícháme. Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou srovnáme. Povrch těsta poklademe ovocem, posypeme drobenkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 C asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout, pocukrujeme jej a pokrájíme na dílky.

Podobné recepty:

Vajíčková pomazánka - fofr, Fofr majonéza, Fofr koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli