Lehce pikantní fantazie

Potřebujeme:

0,5 kg hovězího masa (kýta, může být i plec), 1 větší cibule, žampiony, 2 rajčata, 2 papriky, sůl, pepř, piknatní vegeta, 2 lžíce rajského protlaku, kysaná smetana, tuk nebo olej (jak jste zvyklé)

Jak na to:

Hovězí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Poté na výsmahu orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme zpět maso a dusíme asi 10 minut. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opět dusíme asi 5 minut - 10 minut, můžeme lehce podlít vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájená rajčata a papriky, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi rajského protlaku. Podusíme opět asi 10 minut. Na závěr vmícháme kysanou smetanou a dochutíme pikantní vegetou (můžete i jiné koření) a ještě necháme chvíli povařit. Podáváme např. s rýží, sypané pórkem i těstoviny.

Podobné recepty:

Sloní žrádlo, Dort Jadran, Kari pomazánka, Tvarohovo-vanilkový krém, Muffiny s čokoládou plněné džemem