Zlaté měšce z thajska

Potřebujeme:

120 g krabího masa, 120 g mletého vepřového masa, 60 g čerstvých hub shiitake nadrobno nakrájených, 1 lžička nakrájeného česneku, 2 lžíce nakrájených jarních cibulek, 1 lžíce nakrájeného čerstvého koriandru, 1 mírně rozšlehané vejce, 1 lžíce thajské rybí omáčky, 1 lžíce tmavé sójové omáčky, špetka cukru, pepř, 20 plátků těsta wonton (můžeme nahradit klasický českým těstem na nudle), arašídový olej na smažení, thajská chilli omáčka.

Jak na to:

Krabí a vepřové maso, houby, česnek, jarní cibulky, koriandr, vejce, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr smícháme v misce a opepříme. Na každý plátek těsta wonton položíme lžičku směsi. Okraje těsta zdvihneme, nahoře stiskneme do tvaru měšce a mírně zakroutíme. V předehřáté čínské pánvi wok nebo klasické hluboké pánvi rozehřejeme olej a měšce v něm postupně smažíme dozlatova. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových ubrousků. Podáváme s thajskou chilli omáčkou.

Podobné recepty:

Zákusky s ovocem a želé, Měšce s překvapením nebo žampiony plněné masem, Plněné vepřové měšce, Nepečená krémeška, Nepečený ovocný dort