Langoše - trochu jinak

Potřebujeme:

1kg hladké mouky,1 kostka droždí,1lžička cukru,voda,1 lžička soli,mléko,česnek,cihla,olej na smažení

Jak na to:

Nejprve do hrnka rozdrobíme droždí,přidáme cukr,1 lžičku mouky a 1 lžíci mléka,zamícháme a kvásek necháme vykynout(asi 5 - 10 minut).Do mísy dáme 3/4 mouky , osolíme,přidáme kvásek a zaděláváme vlažnou vodou.Nejprve si uděláme trochu řidší těsto,postupně přimícháváme mouku,pěkně prohněteme.Když se nám těsto přestane lepit na vařečku,zlehka ho poprášíme moukou,přikryjeme utěrkou a dáme asi na 1 hodinu vykynout do tepla.(stačí dát mísu na hrnec s teplou vodou).Těsto vyklopíme na pomoučněný vál,ukrajujeme kousky těsta,v ruce vytvar

Podobné recepty:

Langoše, Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše