Šalamoun

6.10.2008
Potřebujeme:

1 hera,2 hrnky cukr krupice,1 hrnek vlažné vody,3 lžíce kakaa (přes sítko),2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva, 4 vejce, 1 vanilkový cukr,kokos nebo mleté ořechy

Jak na to:

Smícháme 2 hrnky cukru krupice, 1 hrnek vlažné vody, ve vodní lázni rozpuštěnou heru a 3 lžíce kakaa (prosátého přes sítko). Půl hrnku této směsi si oddělíme bokem, budeme ji potřebovat na konci. Do zbytku přidáme 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 4 vejce a 1 vanilkový cukr. Pečeme na máslem vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu na 160 stupních.Po upečení nalijeme na horkou buchtu směs, kterou jsme si na začátku oddělili do hrníčku. Rozetřeme rovnoměrně po celém povrchu a posypeme kokosem nebo mletými ořechy.

Podobné recepty:

Šalamoun, Dezert Šalamoun, Šalamoun, Šalamoun, Šalamoun