Domácí tavený sýr

30.7.2008
Potřebujeme:

Tvrdý tvaroh, sůl, sladká paprika, drcený kmín, popř. špetka muškátového květu a několik lžic piva

Jak na to:

Tvaroh nastrouháme, je-li příliš suchý zakropíme trochu pivem, a vložíme do láhve, kterou povážeme celofánem s několika dírkami. Na teplém místě zkvasí tvaroh asi za 4 dny. Potom do něj zamícháme podle chuti papriku, kmín a sůl, popř. špetku muškátového květu a na lžíci másla za stálého míchání v kastrůlku roztavíme. Hmotu pak nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. V tom okamžiku přestane sýr páchnout a kdyľ ztuhne, můžeme ho krájet na plátky.

Podobné recepty:

Pórková pomazánka, Škvarková pomazánka, Mrkvová pomazánka, Mrkvová pomazánka, Sýrovo-kvasnicová pomazánka