Japonská nakládaná zelenina

Potřebujeme:

Menší rozpůlené okurky, oddělené zelné listy, půlená mrkev, půlené lilky, chléb, pivo nepasterizované či točené 12° (místo kvasinek používaných v Japonsku), sůl, feferonky (podle chuti promícháme s chlebem)

Jak na to:

Do hlubšího hrnce nebo plastikového kbelíčku dáme vrstvu rozdrobeného chleba (2 cm), silně osolíme a zalijeme sklenkou piva. Na tuto vrstvu rozložíme zeleninu. Vrstvy klademe na sebe až nahoru. Zakryjeme víkem nebo poklicí a zatížíme nejlépe velkým kamenem nebo cihlou. Necháme v chladném sklípku nebo chladničce asi 2-3 dny. Poté zeleninu vyjmeme, dobře omyjeme, necháme okapat. Můžeme případně dochutit sójovou omáčkou a glutasolem.
Podáváme nadrobno nakrájené ke všem pokrmům, ke kterým je jako příloha rýže.

Podobné recepty:

Korila s tatakom, Pomazánka z plísňového sýra, Řízky na zelenině, Japonská polévka z mušlí, Vynikající zapékaná zelenina