Zelňačka

Potřebujeme:

1,5l vody (dávám trošku víc, tak 1,75-2l)150g kyselého zelí (dávám víc, tak 200-250g, )2 brambory, 2 klobásy (já dávám ostravskou), 2dcl zakysané smetany, kousek másla, hrst mouky (asi 1 vrchovatou polévkovou lžíci), 1 lžička kmínu, trochu octa (asi 1-2 polévkové lžíce, podle chuti)1 lžička mleté sladké papriky (dávám víc)a sůl

Jak na to:

Zelí pokrájíme na kratší kousky, dáme ho do hrnce s vodou, přidáme kmín, sůl a brambory nakrájené na kostičky a povaříme do měkka. Pak přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme předem rozmíchali mouku, rozpuštěné máslo (nemusíme rozpouštět, rozpustí se samo teplem), nakrájené klobásy (já krájím tak, že nakrájím na kolečka, a ta ještě přepůlím), sladkou mletou papriku, zakápneme octem a ještě chvíli povaříme.

Podobné recepty:

Staročeská zelňačka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Jednoduchá a dobrá zelňačka, Vánoční zelňačka s uzeným tofu, Zelňačka z gulášovky