Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

31.7.2008
Potřebujeme:

Na těsto: 200 g polohrubé mouky, 4 celá vejce, 100 ml studené vody, 100 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce kakaa holandského typu, 1 sáček prášąku do pečiva, trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání plechu
Pudinkový krém: 750 ml plnotučného mléka, 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí cukr krupice podle chuti
Na potření: 2 ks zakysané krémovité smetany a 2 sáčky vanilkového cukru

Jak na to:

Předehřejte troubu na 180 ˚C a plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Mouku prosijte a smíchejte s kypřicím práškem a všechny suroviny na těsto smíchejte v míse. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně rozetřete stěrkou. Pudink rozmíchejte v troše studeného mléka a uvařte podle návodu na obalu. Podle chuti oslaďte a horký pudink rozetřete na syrové těsto na plechu a dejte péci do předehřáté trouby. Pečte při 180 ˚C asi 30–40 minut. Plech vyndejte z trouby a nechte asi půl hodiny vychladnout. Mezitím si rozmíchejte kysanou smetanu s vanilkovými cukry a vychladlý koláč potřete po celém povrchu – uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice. Trvá to nejméně jednu hodinu, potom koláč krájejte na jednotlivé porce.

Podobné recepty:

Česneková pochoutka, Koláč se zakysanou smetanou, Pudinkový koláč se zakysanou smetanou, Okurkový salát se smetanou, Bramborový koláč z listového těsta