Mazanec z pekárny

Potřebujeme:

350 ml mléka, 50 g másla + 50 g sádla (rozpustit), 500 g polohrubé mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 vanilkový cukr (ale nemusí být), štipka soli, 1 čajová lžička suš. droždí
Po signálu pípnutí - hrozinky, nebo kandované ovoce, suš. švestky, suš. meruňky, apod podle chuti.

Jak na to:

Dá se to pěkně vąechno do pekárny, ty hrozinky atd. se můžou dát klidně i na začátku. A pak se to hezky pěkně samo v pekárně promíchá a upeče. Peču na základní program, na světlou kůrku (u ETY trvá 3:20 minut), kde je vlastně to trojí kynutí. Po upečení vyndat, nenechávat v pekárně.
Zkoušela jsem i s kokosem, čokoládovými lupínky, troškou margotky, nebo i na kousky banány v čokoládě. Prostě, co tam přidáte, meze se fantazii nekladou. Těsto se může zdát trošku řidší, ale to nevadí.

Podobné recepty:

Mazanec, Falešné buchtičky s vanilkovým krémem, Vánočka a mazanec, Slunečnicový chléb, Velikonoční mazanec podle babičky