Pečený králík

Potřebujeme:

1 králík, 200 g tučnějšího uzeného bůčku, 5 stroužků česneku (utřeného), 4 cibule (nakrájené na kostičky), 2 lžíce sádla, 2 bobkové listy, špetka mletého pepře, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Omytého králíka naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí. Necháme asi 1 hodin uležet chladu. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček a vše osmahneme. Vložíme porce králíka, opepříme, přidáme bobkové listy, mrně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme i s bobkovými listy, šťávu necháme vydusit do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme mírně podlijeme vodou a dobře promícháme. Nakonec dle chuti osolíme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Pečený králík, Králík pečený ve směsi, Pečený králík s přílohou