Bylinkové rizoto

Potřebujeme:

400 g rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g čerstvého špenátu, 80 g listové zeleniny (celer, petržel, cibulová nať), 50 ml bílého vína, 50 g másla, mletý pepř, sůl dle chuti, 800 ml vývaru

Jak na to:

Oloupanou cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně osmahneme na másle. Přilijeme víno, přidáme nakrájenou zeleninovou nať, špenát, přidáme koření a krátce podusíme, aby se víno odpařilo. Přidáme rýži a za stálého míchání osmažíme, aby rýže zesklovatěla, zalijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Mořská treska na víně a česneku, Jarouškova rybička