Domácí koblihy

Potřebujeme:

600 gramů mouky, 150 gramů cukru, 150 gramů másla, 6 vajce, 1/4 litru mléka, 50 gramů droždí, špetka soli, 500 gramů marmelády, cukr moučka, olej na smažení

Jak na to:

Z 1/3 mouky, droždí a mléka si uděláme základ a necháme ho vyrůst. Pak přidáme zbytek mouky, vejce, cukr, sůl a roztavené máslo a vypracujeme kvalitní těsto. Když vykyne, tak z něj vytváříme kuličky do jejichž středu vkládáme marmeládu. Kuličky klademe na ubrousek posypaný moukou. Vykynuté smažíme v oleji (nejlépe ve friťáku) a usmažené sypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Račišdorfské opantance, Jogurtové koblihy, Koblihy, Masopustní koblihy, Borovanské koblihy