Podkarpatská slepice se zelím

Potřebujeme:

1 slepice (mladší nebo u nás spíše kuře), 100 gramů sádla, sklenička smetany, 200 gramů cibule, 2 stroužky česneku, 300 gramů kysaného zelí, svazeček zelené petrželky, pepř, kmín, sůl

Jak na to:

Na sádle zrůžovíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice a osmažíme. Poté přidáme trochu vody, pepř, kmín a utřený nebo vymačkaný česnek, posolíme a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme zbavené vody kysané zelí, podlijeme vodou a pod pokličkou dodusíme do měkka. Nasypeme nakrájenou petrželku, vlijeme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Pečená slepice na slanině, Řecká slepičí polévka s vejcem, Slepice, Kuřecí salát, Brambory se zelím