Plněný kapr

6.8.2008
Potřebujeme:

1 kapr (1kg), 2 citróny (důkladně omyté), špetka sušené bazalky, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžíce rozehřátého másla, 1 lžička krupicového cukru, 250 ml vody, sůl dle chuti, bílá nit

Jak na to:

Kapra očistíme, omyjeme, osušíme a ponecháme vcelku. Citróny nakrájíme na plátky. Kapra osolíme, okmínujeme a posypeme bazalkou. Břicho kapra naplníme plátky citrónu a zašijeme nití. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, mírně podlijeme vodou, uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pak pekáček odkryjeme, necháme vydusit vodu a krátce zapečeme. Porce zdobíme plátkem citrónu.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Plněný kapr, Plněný vánoční kapr, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách