Marinovaná vepřová žebírka

Potřebujeme:

asi 1kg vepřových žebírek, 100ml kečupu, 100ml oleje, 4 lžíce medu,4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička octa, 1jemně nastrouhaná cibule, 4stroužky česneku,chilli koření, sůl, 1 lžička drceného pepře ,1 lžička drceného koriandru(nemusí být)

Jak na to:

Žebírka vložte do vroucí osolené vody a asi tak 15minut vařte,poté vyndejte a nechte schladnout a poté dejte do misky.V jiné misce si smíchejte kečup,70ml oleje,med,sojovou omáčku, ocet, cibuli (nastrouhaná na jemno) prolisované stroužky česneku, pepř, koriandr (nemusí být)a podle chuti přidejte chilli koření,kdo nemá rád nemusí. V marinádě žebírka obalte ze všech stran a nejlépe do druhého dne nechte rozležet, poté opečte z obou stran na grilu nebo je nechte upéct v troubě na nastaveném grilu a nebo jen upečte v troubě a můžete podávat s pečivem nebo s tím co vám chutná.

Podobné recepty:

Čínská vepřová žebírka na páře, Vepřová žebírka s hráškem, Vepřová žebírka na grilu, Žebírka slavnostní, Žebírka ve vlastní šťávě