Zapečené kotletky s celerem

Potřebujeme:

4 až 6 porcí vepřové kotlety - podle počtu strávníků, menší celer nebo půlka většího, 2 cibule, 1 až 2 vajíčka, 1 šlehačka, citronová šťáva, sůl, pepř, worcestr, sýr na strouhání.

Jak na to:

Kotletky si naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, dáme do zapékací mísy.Očištěný celer nakrájíme na nudličky jako třeba hranolky, cibuli nakrájíme na kolečka, v pánvi rozpustíme máslo, na něj dáme restovat nudličky celeru, které zakapeme citronovou šťávou tak z půlky citronu, opékáme až je celer trochu změklý chytne zlatou barvičku, přidáme kolečka cibule, kterou necháme zesklovatět a odstavíme z ohně. Necháme chvíli vystydnout a přidáme vajíčko, zamícháme s celerem a cibulkou a poklademe na kotletky. Celé zalijeme šlehačkou a vložíme do trouby, při cca 180 st. zapékáme asi 40 minut, až šlehačka udělá pěkný sosík, ke konci posypeme nastrohaným sýrem, který necháme pěkně roztéct. Podáváme s hranolky, americkými brambory nebo s bramborem.

Podobné recepty:

Jehněčí kotletky v krustě, Slavnostní kotlety, Grilované jehněčí kotletky s bazalkou, Myslivecké kotletky, Vepřové kotletky na smetaňe