Ořechový řez s medem

11.8.2008
Potřebujeme:

50 dkg hladké mouky, 20 dkg mletého cukru, 20 dkg tuku ( Hera )2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžičky jedlé sody rozmíchat ve 2 lžících mléka
Krém: 3 dcl mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solamylu, 10 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 20 dkg másla.

Jak na to:

-tuk, med, cukr rozpustit ve vodní lázni, pak nechat trochu vychladnout, dát vejce a sodu v mléce, pak přidat mouku a vymíchat.Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme ( osvědčený způsob -přímo na pečícím papíru do tvaru plechu, který vyznačíme přehnutím papíru ). První placku upečeme dozlatova a na druhou naskládáme 30 -35 dkg ořechů pokrájených na kousky.Na pánvi osmažíme dozlatova 12 dkg másla, 8 dkg cukru krupice a 3 lžíce medu. Směs vypadá jako karamel. Směs po lžičkách navrstvíme na ořechy a placku upečeme.Vychladlé placky pokropíme směsí kávy a rumu a spojíme krémem. Spodní placku můžeme podle chuti potřít ještě marmeládou ( pod krém ).
Krém: Mléko, mouku a solamyl zahřejeme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo s cukrem, přidáme vychladlou jíšku a dobře vyšleháme. Před krájením je dobré nechat zákusek ztuhnout v lednici.

Podobné recepty:

Ovocný špíz s medovým dipem, Ořechový chlebíček z kukuřičné mouky, Kiwi řez , Jablka s medem, Šlehačkové řezy