Rybízová celozrnná buchta

31.8.2008
Potřebujeme:

220 hladké celozrnné mouky, 200 hrubé celozrnné mouky, 100 g rozpuštěného tuku Alsanbio, 250g bio tvarohu, 1 vejce, 100-200 ml bio sojového nebo rýžového mléka, 100 g třtinového cukru krupice, 1 bio vajíčko, půl kypřícího prášku bez fosfátů, 1 poctivý vanilkový cukr ( nikoliv ten který je běžně v prodeji a je navoněn ethylvanilinem).

Jak na to:

Vejce, cukr a tuk ušleháme, poté přidáme tvaroh a mléko. Mléka dávám podle tvarohu, kupuji poctivý tvaroh z biofarmy, takže ten je opravdu pevný a je třeba dát do hmoty více mléka. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, dle potřeby ještě přilijeme mléko, těsto musí mít bábovkovou konzistenci. Nalijeme do pekáče.Jako drobení použijeme vločky + asi 50 g tuku + cukr krupice. Ovoce dávám rybíz + jablíčka, bio citr. kůru a skořici od Sonnentor

Podobné recepty:

Celozrnný chlebík, Buchta od Hanky, Rybízová omáčka, Domácí veka celozrnná, Pudingová buchta se zakysanou smetanou