Brokolice s těstovinami

Potřebujeme:

800 g brokolice, sůl, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, půl čerstvé feferonky, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce sterilovaných rajčat v kouscích nebo 1 oloupané rajče , 250 ml smetany ke šlehání, 300 g těstovinových mušliče

Jak na to:

Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růľičky. Košťál nakrájíme na kostičky. Růžičky i kostičky několik minut povaříme ve vroucí osolené vodě. Cibuli a česnek oloupeme. Papriku rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Vše nakrájíme na kostičky. Feferonku najemno nasekáme. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej. Za stálého míchání doměkka podusíme cibuli, česnek a feferonku. Přidáme okapanou brokolici. Osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a přimícháme rajčata. Dusíme do mírného zhoustnutí. Mezitím ve vývaru z brokolice uvaříme těstovina „al dente“ (na skus). Těstoviny scedíme a necháme okapat na sítě. Přimícháme je do pánve s brokolicí. Zamícháme polovinu strouhaného sýra a důkladně promícháme Podáváme posypané zbývajícím sýrem.

Podobné recepty:

Brokolice na japonský způsob, Kuře se smetanovo-sýrovou omáčkou, Brokolice s těstovinami, Brokolice s kuřecím, Brokolicová - těstovinová duha