Citrónový rýžový nákyp s meruňkami

Potřebujeme:

130g rýže, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g cukru, 500ml mléka, 2 vejce, 4 lžíce šťávy z meruňkového kompotu, 1 kompot půlených meruněk (425 ml), máslo na vymazání formy, 1 lžička skořice, 2 lžičky cukru, 1 lžička mouč. cukru

Jak na to:

Rýži, citrónovou kůru a cukr dáme do mléka, uvedeme do varu a za častého míchání uvaříme do měkka.U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky rozšleháme a smícháme s 2 - 3 lžícemi horké rýže. Přidáme sirup. Směs vmícháme do mléčné rýže a nádobu sejmeme z plotny. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme dotuha a sníh opatrně vmícháme do rýžeTroubu předehřejeme na 175°C. Kompotové meruňky necháme na sítu dobře okapat. Poté smícháme s rýžovou kaší. Vše dáme do dobře vymazané zapékací formy, posypeme skořicí a cukrem. Pečeme asi 40 minut. Hotový pokrm ještě pocukrujeme a podáváme.

Podobné recepty:

Rýžový nákyp s meruňkami, Citrónový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp