Kuřecí řízky na šlehačce trošku jinak

Potřebujeme:

kuřecí řízky (dělala jsem i vepřové i krůtí), brambory, olej, sůl, pepř, podravka, sklenička Kunjovanky od Hamé, šlehačka

Jak na to:

Brambory oloupat, nakrájet na plátky, řízky naklepat, osolit, opepřit (když je to pro prcky tak ne, to je jasný). Do vymaštěného pekáčku naklást vrstvu brambor (brambory taky osolit, opepřit), pak řízky - na každý řízek lžičkou naskládat Kunjovanku (bez nálevu - přecedit přes sítko) a pokrýt zase bramborem až je maso se zeleninkou zakryté. Brambory navrchu zase osolit a trošku okořenit podravkou. Dát zapéct do trouby - dávám zavřené a asi po půl hodince odkryju, zaliju šlehačkou a dopeču do měkka a do křupava.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s mozarellou, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Kuřecí řízky úplně jinak, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě