Klobásovo bramborový guláš

31.8.2008
Potřebujeme:

8-10 brambor, 300g libovolné klobásy, sůl, 2 bobkové listy, 4-5 vajec, 200ml zakysané smetany, 250ml šlehačkové smetany, 4 lžíce polohrubé mouky, 2-3 sterilované okurky pažitka

Jak na to:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Zalijeme je vodou, aby byly ponořeny, osolíme, přidáme bobkové listy a vaříme. Během vaření přidáme i oloupané a na kolečka nakrájené klobásy. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Když jsou brambory uvařeny, vyndáme bobkové listy a zahustíme smetanou, ve které důkladně rozmícháme mouku. Za stálého míchání chvíli povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, kolečka uvařených vajec, okurky nakrájené na kolečka a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme, případně okyselíme několika kapkami octa.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Smetanovo-bramborový guláš, Bramborový guláš, Bramborový guláš s hlívou, Chřestový guláš