Velikonoční hlavička

Potřebujeme:

250 g uzeného vařeného bůčku(uzená krkovička),1 veka, 4 vejce, 3 dcl mléka, 100 g tuku (Hera,Omega,Máslo), 100 g pórku, česnekové nati, kopřiv, bílý pepř, sůl,špetka muškátového květu

Jak na to:

1. Vymažeme formu tukem

2. Do mísy dáme tuk (mírně rozpustit),krájenou veku (na kostičky),mléko ( v něm jsme rozmíchali koření a žloutky)

3. Přidáme kostičky masa,krájené zelené natě a vše promícháme

4. Uděláme tuhý sníh z bílků a ještě vše promícháme

5. Dáme do formy a pečeme.Podáváme teplou i studenou + zelenina nebo zeleninový salát.

Podobné recepty:

Velikonoční hlavička , Velikonoční hrudka, Nakládané tvarůžky, Těstoviny s česnekem a brokolicí, Velikonoční nádivka