Silvestrovské maso

Potřebujeme:

česnek, olej, sůl, máslo, petrželka, žloutek, smetana, kmín, žampióny, 150 g mouka hladká, pepř mletý, sýr strouhaný, salám šunkový a 100 g kotlety vepřové 2 ks

Jak na to:

Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a uložíme na teplém místě. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, žampióny nakrájené na čtvrtky, opečeme, zasypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme šlehačku a petrželku a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a vmícháme žloutek. Směs rozdělíme na kotlety na plechu, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme při 220 st.

Podobné recepty:

Silvestrovské koláčky, Silvestrovské jednohubky, Slané silvestrovské věnečky, Vejce plněná sýrem, Kuřecí maso na pórku