Bruselská zeleninová polévka

Potřebujeme:

14 dkg cibule, 24 dkg celeru, 30 dkg rajčat, 40 dkg brambor, pepř, sůl, 12 dkg másla, 2l vody, osmažené kostičky housky do polévky

Jak na to:

Očistíme cibuli, nakrájíme na kolečka a v kastrolku na másle ji zpěníme. Potom přidáme očištěný a nakrouhaný celer a obojí dozlatova osmažíme. Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou, opepříme, osolíme, přidáme syrové nakrájené brambory, rozpůlená rajčata a vše vaříme asi půl hodiny doměkka. Hotovou zeleninovou polévku nakonec procedíme, zeleninu a brambory propasírujeme a vložíme zpět do polévky, přidáme osmaženou žemli a podáváme.

Podobné recepty:

Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka, Zeleninová vločková polévka, Dětská krémová zeleninová polévka