Plněné houbové taštičky s telecím masem

Potřebujeme:

2-3 velké čerstvé houby, 120 g telecího masa z nohy, špetku soli, 250 g sezónní zeleniny (např. špenát, zelená fazolka, mrkev, kedlubny), 1 polévkovú lžíci sherry a sójové omáčky, 1 kávovú lžíci soli a cukru, 4 polévkové lžíce škrobové moučky, 1 šálek polévkového vývaru, olej

Jak na to:

Oprané a osušené houby nakrájíme na plátky a mleté maso osolíme a smícháme s jednou polévkovou lžící škrobové moučky.
Houby nejdříve obalíme v mouce, pak vždycky mezi dva plátky hub dáme trochu masové směsi a sepneme je párátkem. Dáme vařit polévkový vývar se sójovou omáčkou, vínem, cukrem a solí a v této směsi dusíme taštičky nejméně tři minuty pod pokličkou.
V jiné nádobě uvaříme ve slané vodě do měkka zeleninu a okapanou ji dáme na dno teplé mísy. Z houbových taštiček vyndáme párátka a klademe je na zeleninu.

Podobné recepty:

Plněné okurky, Zelné taštičky, Zelné taštičky, Taštičky s telecím (do polévky), Taštičky z listového těsta plněné nivou