Letecké řezy

20.9.2009
Potřebujeme:

Korpus: 18 dkg polohrubé mouky, 15 dkg mletého cukru, 3 vejce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vlažné vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Jahodový krém: 1 litr mléka, 3 jahodové pudinky, 15-20 dkg másla, 2 balení BeBe sušenek
Čokoládová poleva: 10 dkg másla, 12 dkg mletého cukru, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka - všechny přísady smícháme

Jak na to:

Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkou, olejem a vodou (6-8 min). Přimícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme na vymazaný plech. V předehřáté troubě upečeme na 100 stupnů. Na ještě teplé upečené těsto natřeme vyšší vrstvu jahodového krému (v 1 litru mléka rozmícháme 3 jahodové pudinky a mletý cukr podle chuti. Uvaříme hustý pudink a do ještě teplého pudinku vmícháme máslo).
Na jahodový krém pokládáme sušenky BEBE, až moučník vychládne polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Poté podáváme k čaji či kávě.

Podobné recepty:

Maďarské řezy, Řezy z bb sušenek, Špikovaný květák s omáčkou, Medové řezy, Řezy Raffaelo