Pikantní americká křidélka

Potřebujeme:

16 kuřecích křídel, stroužek česneku, lusk chilli, 8 lžiček medu, 1/2 skleničky kečupu, 1/2 skleničky majonézy, 300 gramů bílého zelí, 2 mrkve, zelená petrželka, sůl, kayenský pepř

Jak na to:

Česnek prolisujeme nebo utřeme, lusk chilli nasekáme a obé promícháme s medem a kečupem. Mírně osolíme a opepříme. Očištěné a omyté křidélka vysušíme a namažeme připravenou omáčkou. Pečeme asi čtvrt hodiny při teplotě 225 stupňů. Mezitím si nastrouháme oloupanou mrkev, přidáme nadrobno posekané zelí, osolíme a promícháme s majonézou a zelenou petrželkou. Dáme na půl hodiny vychladit. Podáváme ke křidélkům společně se zbytkem pikantní omáčky.

Podobné recepty:

Pikantní kuřecí křidélka, Křidélka na magi, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka, Kidélka v pivní omáčce