Barevné řezy

22.9.2008
Potřebujeme:

Těsto:4 vejce, 200g m. cukru, 100ml oleje, 100ml mléka, 200g pol. mouky, 1 prdopeč
Jahodový krém: 1/2kg jahod, 1 jahodový pudink, m. cukr, máslo
Smetanový krém: 1 šlehačka, 1 zakys. smetana, m. cukr
Želatina: 1/2l vody, jahodový pudink, cukr asi 1 lžíce

Jak na to:

Těsto: cukr se žloutky utřeme, vmícháme olej, mléko, mouku, prdopeč, a nakonec sníh z bíklů. Těsto nalijeme na vysypaný plech a upečeme. Já vysypávám jen dno, buchta se mi pak neodlepí od krajů když se peče.
Jahodový krém: jahody rozmixujeme vmícháme jahodový pudink a uvaříme. Vyšleháme máslo (nedala jsem celé asi třičtvrtě) s m. cukrem a vmícháme vychladlou jahodouvou hmotu. Můžeme ještě přisladit, záleží na chuti jak kdo má rád sladké.Smetanový krém: šlehačku ušleháme s m. cukrem a potom opatrně vmícháme zakys. smetanu Želatina: ve vodě rozmícháme pudink přidáme cukr a uvaříme, necháme vychladit a občas míchámeNa upečenou buchtu natřeme jahodový krém, na to smetanový krém a opatrně polijeme želatinou ( polévala jsem lžící) necháme dobře ztuhnout v ledničce

Podobné recepty:

Cottage pomazánka s vajíčky, Kiwi řezy, Těstovinový barevný salát , Medailonky na barevném pepři se žampiony, Rafaelo