Koláč z tvarohového těsta

4.11.2010
Potřebujeme:

6 vajec (podle velikosti vajec), 1 1/3 hrnku moučkoveho cukru, 1 kostka(250 g) měkkeho tvarohu, 10 lžic oleje, 1 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 banany, 3 kiwi, 1 malá plechovka michaného kompotu (muže se dát jakekoli ovoce; třešňe, višne, jahody, meruňky atd.) instantni granko

Jak na to:

Připravíme si všechny ingredience. Zvlášť do misy s moukou přidáme prášek do pečiva a promicháme.
Bilky oddělíme od žloutku. Utřeme 6 žloutku s moučkovým cukrem do pěny. Postupňe za stalého šleháni přidaváme tvaroh a olej. Přidáme mouku smichanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vařečkou přimicháme ušlehané bilky.
Těsto vylejeme na vymazaný, moukou vysypany pečici plech, přidáme na kolečka pokrajené banány a kiwi a malou konzervu michaného ovoce a pečeme asi na 180 st.C.
Pečeme tak dlouho, až má kolač zlatou barvu. Mužeme vyzkoušet špejli zda je těsto propečené.
Když má koláč pěknou zlatou barvu, tak ho posypeme na plechu instantním grankem (kakaem) a ješťe ho vložíme asi na 3 minuty do trouby ale troubu již vypneme. Granko se na koláči rozpusti.
Necháme ve forme vychladnout, posypeme vanilkovym cukrem a mužeme podávat.

Podobné recepty:

Palačinky z tvarohového těsta, Koprový - tvarohový koláč, Bramborový koláč z listového těsta, Bramborový koláč z listového těsta, Jablkový koláč