Mléčná marcipánová hmota

Potřebujeme:

100g cukr moučka, 50g polotučné sušené mléko, mandlové (rumové, kokosové) aroma, trošku vody

Jak na to:

Uděláme hodně husté těsto (vodu dávám od oka, takže vám neřeknu kolik. musí se to hodně propracovat - nesmí praskat a nesmí být řídký aby nestékal a daly se z toho tvořit i postavičky, květinky atd.) pokud neodhadnete množství vody tak se držte poměru cukr a mléko 2:1. Barvím potravinářskýma barvama. Které i s aromatem koupíte v drogerii nebo i v supermarketech. Hnědá barva je nejlepší po přidání kakaa - dodá marcipánu skvělou chuť. Při vyvalování podsypávejte Solamylem nebo kterýmkoli jiným jedlým škrobem (přebytečný potom ometete).

Podobné recepty:

Domácí marcipánová hmota, Piškoty plněné pudinkovým krémem, Piškotky plněné pudinkovým krémem, Čokoládově - Ořechové řezy, Sandokanové oči