Plněná rajčátka

Potřebujeme:

800 g větších rajčat, 200 g mletého sójového masa, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, špetka organa, špetka mletého pepře, špetka vedety, sůl dle chuti, 100 g tvrdého strouhaného sýra (eidam), 3 lžíce olivového oleje, 250 ml vody

Jak na to:

Rajčata omyjeme a odřízneme vrchní část (kloboučky). Lžičkou opatrně vyjmeme dužinu, kterou dáme do misky. Vidličkou rozmělníme. Přidáme nastrouhané sójové maso, vejce, sůl, a lžičkou naplníme rajčata. Každé rajče zakápneme olejem a přikryjeme odříznutým kloboučkem rajčete. Hrnec vymažeme zbytkem oleje, vložíme rajčata, podlijeme vodou, vložíme do trouby a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak odstraníme pokličku, necháme vydusit vodu a zasypeme strouhaným sýrem. Sýr necháme roztavit.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Plněná rajčátka, Krabouš, Honzíkův výborný salát, Rychlo špagety milované našeho syna, Italský rajčatový salát