Brambory po římsku

Potřebujeme:

600 g brambor, 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, 100 g vepřového podbradku, 300 g rajčat, 1 lžíce sekané petrželky, sůl, mletý pepř

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnou a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném sádle osmahneme třený česnek, vložíme drobně pokrájený vepřový podbradek, oloupaná, semen zbavená, na tenké plátky nakrájená rajčata a několik minut za častého míchání podusíme. Přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme, dobře prohřejeme a dáme na teplou mísu. Posypeme zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Kuře po římsku, Řecké brambory, Fazolková mléčná polévka, Americké brambory, Brambory na chorvatský způsob - příloha k masovým jídlům