Francouzská zeleninová polévka se sýrem

Potřebujeme:

2 pórky, 2 petržele, 3 jarní cibulky, čtvrt hlávky zelí, 3 větší brambory, 2 lžíce oleje, zeleninový vývar z kostky, 100 g sýra ementál, plátky veky

Jak na to:

Zeleninu bez brambor nakrájíme na menší kousky, osmahneme na rozehřátém oleji a dusíme přibližně 10 minut. Poté přidáme kousky brambor, zalijeme vodou a vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nebude zelenina měkká. Plátky veky zlehka opečeme.
Opečené plátky veky vložíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme polévkou.

Podobné recepty:

Zeleninová polévka se sýrem, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá zeleninová polévka, Jarní zeleninová polévka, Francouzská polévka z čerstvého hrášku