Vařená ryba s hráškovým pyré a dušenou karotkou

7.9.2008
Potřebujeme:

Pyré: brambory, steril.hrášek, extra viržin olivový olej
Ryba: filet z kapra nebo jiné ryby, popřípadě filé, 200 ml zeleninového vývaru, sůl, másloKarotka: karotky, na každou střední ½ lžičky cukru a lžička másla, sůl.

Jak na to:

Brambory uvaříme v osolené vodě a jakmile změknou, sundáme je z plotny a přidáme hrášek, aby se ohřál. Necháme dojít.Pak slijeme vodu, přidáme olej a rozšťoucháme brambory i s hráškem. Popřípadě přidáme mléko a pak umixujeme na pyré.Filet posolíme, potřeme máslem, zavineme a propíchneme špejlí, aby držel tvar. Vaříme ve vývaru cca 10 minut.Karotku podusíme na másle, přidáme cukr a trochu soli. Dusíme, dokud nezměkne.

Podobné recepty:

Dušená ryba se smetanovou omáčkou, Studený salát, Rizoto Tricolore, Jablečné pyré , Zapékaná ryba s nivou